Tur udvalget

Tur udvalget

august 30, 2013 0 Af steenj

På mit arbejde i Nordea Bank har vi et udvalg, som vi sidder i på skift. Her laver vi forskellige ture og sammenkomster for vores kolleger. Lige nu planlægger vi en firmatur til Nymarksminde Farmpark, hvor man kan spille fodboldgolf – et vældigt underholdende spil, hvor alle uanset foldboldkunnen kan være med.

Andre ture er gået til forskellige seværdigheder og attraktioner i Nordjylland. Den sidste tur vi var på gik til Nordjyllands Kunstmuseum, også kaldet Kunsten. Det er lykkedes dem at få fat i en vor tids mest betydningfulde kunstnere – dansk/islandske Olafur Eliasson. Her blev alle utroligt fascineret af hans værk ”Den trekantede himmel”, som er Kunstens ejendom takket være store donationer fra tre fonde – Det Obelske Familiefond, Augustinusfonden og Ny Carlsbergfondet.

Skulpturen skal stå i Kunstens markante skulpturpark. Skulpturen set udefra er en trekantet metalkasse, som svæver i ca. halvandens meters højde og bliver holdt af tre V-formede ben, som er malet hvide for at passe ind i omgivelserne i parken. Den ser måske ikke ud af så meget, men træder man indenfor i trekanten er siderne beklædt med spejle. Det giver en helt fantastisk effekt og man kan se, hvordan himlen forandrer sig og i en eller grad mister man faktisk orienteringen derinde. Man får et kalejdoskopisk billede af virkeligheden ved, at spejlene fanger dele af himlen, dele af træerne, dele af museet. Afhængighed af med hvilken afstand og vinkel man stiller sig til spejlene, opstår der forskellige spejlede billeder.

Vores ture er således meget forskelligartede, men altid med god opbakning. Det vigtige er at få nogle fællesoplevelser som kolleger og ses på en anden måde end til daglig, hvor det selvfølgelig er arbejdet, der fylder mest.

 

 

Disclaimer