Danmark har mange spændende zoologiske haver

Danmark har mange spændende zoologiske haver

juli 18, 2022 0 Af steenj

Hvis du er glad for dyr, er du særligt heldig, hvis du er bosat i Danmark. Vi har nemlig mange spændende zoologiske haver, hvor du har mulighed for at se alverdens dyr.

Foruden at se dyrene, har du også mulighed for at lære en masse om, hvordan de lever. Der er det altid en givende og lærerig oplevelse at tage en tur i zoo.

Tag hele familien med

En anden fantastisk ting ved zoo er, at du kan tage hele din familie.

Hvis du har børn, vil de helt klart elske at se alle dyrene.

Flere af de zoologiske haver har også områder, hvor børnene kan få lov til at kæle for nogle af dyrene. Det kan blandt andet være geder eller kaniner.

Hvis du har ældre mennesker i din familie, kan du også sagtens tage dem med. De fleste zoologiske haver er nemlig også designet til, at folk med gangbesvær kan gå rundt derinde.

Ligesådan kan folk, der sidder i kørestol også sagtens færdes rundt derinde. Hvis du derfor leder efter en skøn aktivitet til hele familien, er en tur i zoo et fremragende valg.

Både for de helt små børn og for ældre mennesker kan det være en fordel, hvis I vælger en mindre dansk zoo.

Oplev et væld af forskellige dyrearter

Når du tager i zoo, er det primære formål naturligvis at se alle dyrene. Det varierer fra zoo til zoo, hvilke dyr de holder. Men som oftest kan du blandt andet opleve følgende dyr i de større zoos.

  • Tiger
  • Aber
  • Pingviner
  • Isbjørne
  • Zebraer
  • Løver

Fordelen ved at tage i zoo er nemlig, at du kan opleve eksotiske dyrearter, som du ikke finder i Danmarks natur. Derfor er det også en stor oplevelse for mange mennesker, da du ikke oplever samme dyr, når du eksempelvis går en tur i en dansk skov.

I de mindre zoos er dyrene som oftest knap så eksotiske og ofte vil det være mere velkendte danske dyr, som du kan finde i disse haver.

Mulighed for et lækkert måltid

Ligesom alle andre attraktioner udvikler zoologiske haver sig også hele tiden.

Derfor arbejder de også på at gøre din tur i zoo mere og mere berigende. Derfor finder du også lækre restauranter og cafeer i stort set alle zoologiske haver.

Her har du, og dine eventuelle medgæster, mulighed for at nyde et skønt måltid sammen. På den måde behøver I ikke smøre madpakker, som I kan spise, når de er halvlunkne. I stedet kan I få velsmagende og frisklavet mad fra cafeen eller restauranten.

Ligesådan har de fleste zoologiske haver også en kiosk med bl.a. is. Der er nemlig intet bedre end en kold is, når du er i zoo.

Vælg en zoo tæt på dig – eller tag på roadtrip

I Danmark er vi så heldige, at der findes en zoo i hver landsdel. Derfor kan du både komme i zoo i Jylland, på Sjælland og på Fyn.

Du kan altså selv vælge, om du vil besøge den zoo, der er tættest på dig. Eller om du i stedet gerne vil på roadtrip og besøge en zoo i en anden landsdel.

Hvis du gerne vil opleve en helt bestemt dyreart, er det en god idé at undersøge, hvilke dyr zoo holder. På den måde kan det være dyrearten, der bliver afgørende for, hvilken zoo du vælger at besøge.

Uanset hvad I vælger, er et besøg i zoo næsten altid garanti for en vellykket og dejlig dag, som I kan mindes længe efter.

Disclaimer