Vejret indbyder ikke ligefrem til havearbejde

juni 3, 2015 1 Af steenj

I maj måned har der ikke været meget solskin. Selv om solen da enkelte dage har tittet frem, vil jeg huske maj 2015, som nærmest efterårsagtig. Blæsende, regnfuld og kold. Nu er vi lige trådt ind i juni måned, og jeg håber ikke, den kolde våde stil fortsætter. I år er det faktisk sådan, at min datter stadig bruger sin vinterjakke, fordi det åbenbart skal være så pissekoldt og trist vejr. Det er heller ikke så hyggeligt at gå i haven, når det stort set regner konstant.

Men er dette vejr godt for noget? Det er da nok godt for haven og græsplænen i særdeleshed. Der er vist ingen planter, som mangler vand. Jeg plejer at vande mine rhododendron, når de begynder at hænge med næbbet, men det har bestemt ikke været tilfældet den sidste måned eller halvanden.

Græsset gror derudad, og det giver god anledning til at holde gang i plæneklipperen og kantklipperen. At komme ud at klippe græs kræver så bare lige at der bliver et hul i regnen, så det ikke er alt for tungt at køre i gennem regnskoven med plæneklipperen. Her bliver plæneklipperen luftet ca. ugentligt for holde græsplænen på en passende længde, hvilket er omkring 4 cm. Med alt det nedbør og en god omgang gødning, så gror græsplænen lystigt.

Vores plæneklipper opfører sig heldigvis pænt denne sæson – indtil videre da. Sidste år var den svær at starte, og når den kom i gang hostede og hakkede den. Vi tømte benzintanken og den fik nyt frisk tændrør i, og så triller vores plæneklipper pænt igen.

Vores plæneklipper er omkring 2 år gammel. Vi valgte en benzindreven model denne gang. Før det havde vi 2 elektriske. Den første var fantastisk – et godt gammelt arvestykke, som stadig kørte godt. Da den ikke kunne mere, købte vi en anden elektrisk, som ikke holdt særligt længe. Det var lidt noget plasticskrammel, som knækkede her og der. Duede bare ikke, og nu prøver vi så en med benzinmotor, hvilket er tilfredsstillende indtil videre.

 

 

Disclaimer