Husk at vedligeholde plæneklipperen – det øger levetiden

februar 15, 2021 0 Af steenj

Rigtig mange danskere bruger året rundt deres plæneklipper til at vedligeholde græsset i haven. Det er nødvendigt, hvis man gerne vil have en pæn have, så derfor er plæneklipperen uundværlig for de fleste. Mange tror dog at en plæneklipper blot passer sig selv og er i god stand hele tiden – det er dog forkert at tænke sådan, for man skal huske at vedligeholde plæneklipperen, da det vil øge dens levetid.

Hvis plæneklipperen eksempelvis har stået inde i skuret alt for længe, så kan den sagtens være blevet rusten, når man skal have den ”på græs” igen. Den står og samler støv og har nemmere ved at gå i stykker, hvis ikke man kigger til den jævnligt og får den gjort klar til næste gang den skal tages i brug. Hvis man glemmer den, så kan det hurtigt blive en dyr omgang, da man så mindsker plæneklipperens levetid og ret hurtigt skal ud at finde en helt ny.

Sådan vedligeholder du din plæneklipper

Der er forskellige måder at vedligeholde sin plæneklipper på. Først og fremmest skal man huske at gøre den ren. Det er umiddelbart ikke noget de fleste tænker over, men det er en ret vigtig del af vedligeholdelsen, da der under klipningen af græsset kan sætte sig en masse genstande fast og efterlade mærker på plæneklipperen. Græs sætter sig endvidere fast, hvilket kan efterlade blandt andet fugt. Derudover er det vigtigt at skifte olie på den, skifte benzinen og udskifte de slidte tændrør.

Levetiden øges

Hvis man husker at kigge til sin plæneklipper, og holder øje med hvad den har behov for, så øger man levetiden og kan nyde sin plæneklipper i længere tid. Det kan måske virke tidskrævende at skulle kigge efter sin plæneklipper og bruge tid på at vedligeholde den, men det kan bestemt betale sig i sidste ende, da man så slipper for at skulle betale en masse penge for en helt ny, fordi man har været skidt til at passe på den gamle plæneklipper.

Men har man været sløset med vedligeholdelsen eller er plæneklipperen bare blevet så gammel, at den trænger til udskiftning, så er der heldigvis også hjælp at hente på det område. Tag et kig på https://plaeneklipper.net/, så ved du hvad du skal være opmærksom på, hvis du er på markedet efter en ny plæneklipper.

Disclaimer