Flere tager på bondegårdsferie om sommeren

februar 18, 2019 0 Af steenj

Når danskerne generelt tænker på sommerferie, tænker de typisk på charterrejser sydpå til sydfranske promenader, italienske vinmarker eller spanske kyster. Denne forestilling er der dog ved at blive gjort op med, hvor nye ferieformer vinder mere og mere indpas.

En af disse ferieformer er bondegårdsferien, som flere vælger at bruge en uge eller to af deres sommerferie på. Og med god grund for bondegårdsferien kan en masse, som andre ferieformer ikke kan.

Kom ned i tempo

En bondegårdsferie bringer mange nostalgiske minder op om dengang, man holdt ferie på landet. Her er der tid til ro og afslapning i naturrige omgivelser. Byens puls er skiftet ud med kornmarker, parcelhusene skiftet ud med en bondegård, og hvis i vælger halv- eller helpension er takeaway pizzaerne skiftet ud med hjemmelavet husmandskost. En perfekt ferieform til familien, som har brug for at få tempoet ned i et lavere gear.

Familievenlig ferieform

Bondegårdsferie er især en ideel ferieform for børnefamilier. Her kan børnene løbe frit rundt på gården, klappe en ged, malke en ko, fodre grisene og meget mere. På mange gårde afholdes der også forskellige aktiviteter henvendt mod både børn og voksne, så der er noget at tage sig til for begge generationer. Disse aktiviteter kan inkludere alt fra fodring af dyrene, til ponyridning til grillaftenener.

Lær landmandslivet at kende

Det er ikke alle bondegårde, som har et aktivt landbrug, men hvis de har, er der som regel god mulighed for at få lov at indgå i den daglige arbejdsgang. Selvfølgelig er der tale om mindre opgaver, men det er en god måde at få et indblik i landmandslivet, og hvor meget arbejde det kræver. Ligeledes har i mulighed for at se, hvordan produkterne bliver fremstillet, og i vil tage derfra som oplyste forbrugere.

Mange børn vil også elske at få lov til at hjælpe til på gården. Og så er det en god måde at lære børn om en anden form for arbejdskraft, som eksempelvis ikke indebærer computere eller tablets. 

Tag på økologisk bondegårdsferie

Økologi er blevet et hit blandt mange danskere, som finder stor værdi i at købe produkter, der tager hensyn til miljø og dyrevelfærd. Hvis i er en af de familier, som går meget op i økologi og ønsker større bevidsthed om jeres mad, så er det en oplagt mulighed at tage på økologisk bondegårdsferie.

Det er ligeledes en sund måde at lære jeres børn, hvad det vil sige og købe økologisk, og hvorfor det er vigtigt i forhold til den verden vi lever i, i dag. Og som et ekstra plus får i også lov til at spise lækker økologisk mad enten lavet af værterne, eller som i selv laver ud fra gårdens økologiske produkter.

Vælg den bondegårdsferie, der passer jer bedst

Der findes mange forskellige former for bondegårdsferie. I kan fx vælge mellem et økologisk og normalt landbrug. I kan vælge, om i vil have pension eller vil lave maden selv. I kan vælge om i vil bo på et værelse på gården eller have egen separat bolig. Mulighederne er mange, og det er blot op til jer at finde ud af, hvad der passer jeres behov bedst.  

Disclaimer