Brætspil er mere end Ludo

Brætspil er mere end Ludo

maj 13, 2013 0 Af lise

Der må ikke herske nogen tvivl om, at mange mennesker anser ludo som værende det gældende brætspil. Foreslår man dem at købe et nyt spil, så holdes man hen med udtalelser som: “Ludo var sjovt i min barndom og det er det stadig” eller endnu værre: “Børnene er jo alligevel kun interesseret i deres iPads og Nintendoer”. For lige at slå det fast én gang for alle: Intet kunne være længere væk fra sandheden.

Sandheden er nemlig den, at selvom gamle travere som f.eks. Ludo, matador og afrikas stjerne stadig er sjove spil, så er der sket så meget på markedet, at det vil være for omfattende at komme ind på her. Jeg vil bare nøjes med at henlede opmærksomheden på, at der siden Ludos opfindelse er kommet flere andre landvindinger som f.eks. biler, computere, mobiltelefoner og meget andet ind i samfundet.
Så at sætte lighedstegn mellem ludo og brætspil ville svare til stædigt at holde fast i at hestedroschen er det bedste transportmiddel.

01-ludo-skraa

Skal du have lidt inspiration til, hvad der er oppe i tiden, så behøves du ikke klikke længere end til f.eks. Guldbrikken.dk, der hvert år sørger for at præmiere de bedste (dansksprogede) brætspil i kategorierne: børn, familie og voksen. Derudover uddeler de hvert år også en specialpris. Det kunne være et godt sted at starte.

Ellers er der selvfølgelig altid de store brætspilsforhandlere, som f.eks. hyggeonkel.dk der endda har gjort sig den ulejlighed at videofilme, at han pakker spillene op. Så kan kunderne se hvad det er, de køber.

Disclaimer