Biografoplevelser i 3D

november 15, 2012 1 Af lise

Der er ingen tvivl om, at hele verden måbede da biograf-filmen Avatar så dagens lys. Med specielfremstillede kameraer og masser af 3D-effekter blev Avatar på det tidspunkt (og er stadig den dag i dag) den bedst sælgende film i historien.

For mig personligt er Avatar den absolut fedeste film nogensinde. Da Spielberg lavede Jurassic Park troede jeg efterhånden, at jeg havde set alt hvad computeren kunne klare, men 20 år efter må jeg i den grad sige, at teknologien har flyttet sig hurtigere end jeg troede muligt. Efter personligt at have rodet med 3D Studio Max i flere år, var det en fornøjelse at se hvad der rent faktisk kunne lade sig gøre i 2009!

Efter succesen med Avatar skreg Hollywood herefter på 3D-teknologi, og kort tid efter kom en hel stribe film i 3D, hvoraf kan nævnes tre af de bedre produktioner:

  • The Green Hornet
    Den gode, gamle actionhelt blev der i den grad pustet liv i tilbage i 2011, hvor den udkom i de danske biografer i 3D.
  • Harry Potter
    Selvfølgelig fristes man næsten til at sige. Den britiske, bebrillede troldmand skulle selvfølgelig også udkomme i en 3D-udgave. Desværre var det kun den sidste film i rækken, der fik denne ekstra feature. Men kampen mellem Voldemort og Harry Potter i 3D – phew!
  • Spiderman
    Selvfølgelig skulle nyeste aftapning af Spiderman også serveres i 3D. Selvom Andrew Garfield har overtaget efter en fantastisk Tobey Maguire er filmen stadig fabelagtig og selvfølgelig fungerer den rigtig godt i 3D. At se Spiderman svinge sig igennem byen og selvfølgelig kæmpe mod politi, indre dæmoner og ikke mindst Dr. Connors kan jo ikke serveres på anden måde end i tre dimensioner.

Hvad bliver så det næste kunne man overveje at spørge sig selv? Jeg ved det ikke, men må bare konstatere, at husalteret i mange hjem i løbet af ganske få år bliver udskiftet. Nu skal prisen bare falde lidt på de 3D-fjernsyn, men det kommer måske, når producenterne enes om en fælles standard. For de må da have lært af historien!

Disclaimer