Bag om Dickies

september 2, 2013 0 Af kasper

Dickies er et amerikansk tøjmærke, der startede med at sælge arbejdstøj – men sidenhen begyndte at dominere indenfor streetwear. Dickies har haft stor succes med at sælge streetwear til både mænd og kvinder, og stilen har fortsat sine rødder i arbejdstøjet. Der er fokus på kvalitet, holdbarhed og ’rugged’ design.

Dickies blev startet i 1922, hvor grundlæggerne bag firmaet startede en tøjfabrik i Texas. De havde vind i sejlene fra starten af, og oplevede stigende vækst i produktionen igennem de første mange år. Senere eksploderede produktionen, da Dickies var med til at producere uniformer til de amerikanske soldater under 2. Verdenskrig. Efter krigen vendte Dickies endnu engang blikket mod den amerikanske borger, og de begyndte at producere hverdagstøj til den almindelige amerikaner. Dickies fik for alvor succes med dette i 1980’erne, hvor deres tøj for alvor slog igennem. Tøjmærket har fortsat stor succes, og de regnes stadigvæk for at være den største producent af arbejdstøj i USA.

Dickies kender du sikkert fra din lokale streetwear-butik, da tøjmærket primært kommer med en casual stil, der henvender sig til unge mænd. Tøjet er meget kendt indenfor skater-miljøet, netop fordi det laves i en god kvalitet, der tåler slid. Dickies har i dag et bred udvalg af bukser, shorts, hoodies, jakker og huer som du kanse tjekke ud her.

Streetwear der holder

Det er ikke uden grund, at et tøjmærke kan holde sig på toppen i næsten 100 år. Det kan det, fordi tøjet vedbliver at være moderne, og fordi kvaliteten er i top. Dickies er især et kvalitetsbetonet mærke, der tåler slid og vask, netop fordi tøjmærket har sine rødder i arbejdstøjet. Det er endvidere derfor, at tøjmærket er udbredt blandt skatere; netop fordi det ikke går i stykker lige med et samme.

Hvis du er på udkig efter en ny tilføjelse til din garderobe, og du gerne vil have moderigtigt streetwear, så er Dickies svær at komme udenom. Dickies laver tøj til alle årstider, men fælles for det hele er, at det er lavet i kvalitetsmaterialer og at stilen aldrig går af mode.

Disclaimer